3 redenen waarom jij een testament moet opstellen

Voor sommige mensen lijkt het opstellen van een testament niet erg noodzakelijk. Echter kan een testament voor veel mensen een stuk handiger zijn dan ze nu denken. Wanneer er geen testament is opgesteld kan dit na het overlijden van iemand veel onrust veroorzaken. In dit artikel geef ik je drie belangrijke redenen waarom jij een testament moet opstellen.

Zelf bepalen

Een testament opstellen is handig omdat je hierdoor zelf in handen hebt wat er met jouw vermogen en bezittingen gebeurt wanneer je komt te overlijden. Wanneer je geen testament opstelt, zal de wet bepalen wat er met deze spullen zal gebeuren. Op deze manier heb je dus een zeggenschap over wat er met jouw bezittingen gebeurt. Je kan mensen uitsluiten van je erfenis, maar je kan ook bepaalde erfgenamen toevoegen. Dit is dan ook een van de belangrijkste redenen waarom mensen een testament opstellen.

Voorkom discussies

Het opstellen van een testament zal veel discussies na het overlijden voorkomen. Je geeft namelijk zelf al aan hoe je de verdeling wilt hebben. Nabestaanden hoeven dus niet meer met elkaar te discussiëren over welk deel van de erfenis zij willen. Het komt namelijk erg vaak voor dat nabestaanden met elkaar in de strijd gaan om een bepaald erfstuk.

Erfbelasting

Over je erfenis moet belasting worden betaald. Door het opstellen van een testament kan je hierop veel geld besparen. Een notaris kan verschillende testamentvormen opstellen om dit bedrag zo laag mogelijk te houden. Zo krijgen je erfgenamen het grootste deel van jouw erfenis.

Wil je ook een testament opstellen? Ga dan op zoek naar de goedkoopste notaris! Ook in de tijden van corona kan je hier terecht.