Autoverzekering kiezen niet eenvoudig

autoverzekering

Er zijn drie verschillende niveaus als het gaat om autoverzekeringen. Van de basis tot helemaal gedekt. Als je een autoverzekering kiezen moeilijk vind, helemaal als je moet kiezen tussen deze 3 is het heel lastig als je niet precies weet wat het verschil is. Gelukkig kun je dit allemaal leren door websites als Financeinfo.nl. Deze site heeft alle informatie die je nodig hebt voor autoverzekeringen en nog veel meer wat te maken heeft met geldzaken. Dus ook hoe je belegt en hoe bepaalde belastingen werken.

WA verzekering

De minst dure verzekering is een WA verzekering. Deze verzekering vergoed alleen alle schade die gemaakt wordt door derden. Dus als het iemand anders zijn schuld is vergoed deze verzekering dat, maar als je zelf ergens tegenaan rijd kun je zelf gaan betalen. Dit heeft zo zijn voordelen en nadelen. Als je minder te besteden hebt vergeleken met andere mensen kan het zo zijn dat dit de enige verzekering is die je überhaupt kunt betalen. Dan is er weinig keus, maar als je wel wat meer te besteden hebt is het misschien handig om te kijken of er betere opties zijn voor jou zoals een WA beperkt casco.

WA beperkt casco

Een WA beperkt casco autoverzekering kiezen is ook een goede keus. Een WA beperkt casco vergoed namelijk ook bepaalde schade die je zelf aanricht. Dit kan bijvoorbeeld bepaalde weersomstandigheden zijn of het aanrijden van een dier waardoor er schade is. Ook bij diefstal en brand is jouw auto verzekerd.