Creditcard voor internetshopper en globetrotter

Creditcards zijn heel erg makkelijk als je veel op reis gaat en de hele wereld overtrekt. In Europa kun je op de plaatsen waar je met een creditcard kunt betalen ook vaak pinnen. Als je regelmatig buiten Europa komt geeft het toch wel een veilig idee als je weet dat je met je creditcard de noodzakelijke kosten kunt betalen en je niet altijd met contant geld rond hoeft te lopen. Koop je regelmatig op internet spullen bij webwinkels dan is het heel praktisch om een creditcard te koppelen aan je account van die webwinkel. Vaak is dat ook een vereiste, zonder creditcard kun je simpelweg geen boodschappen doen en geen bestellingen plaatsen. Zowel voor de reiziger als voor de internetshopper is het hebben van een creditcard eigenlijk een must. Creditcards vergelijken, bijvoorbeeld op https://creditcards-vergelijken.com,  en de best bij jouw passende creditcard bestellen is dan ook een goed idee.  De alternatieven zijn duurder en riskanter en bij aankopen met een creditcard krijg je er vaak een verzekering tegen verlies, diefstal en fraude bij, wat toch een veilig gevoel geeft met vaak een verkoper die helemaal niet te bellen of te bereiken is.

 

Creditcard en prepaid creditcard

Creditcards zijn er in verschillende soorten en met verschillend voorwaarden. Creditcards vergelijken is dan ook zeker de moeite. Met de traditionele creditcard kun je tot aan een bepaalde limit op krediet kopen. Je doet je aankopen dan met geleend geld dat je weer terug moet betalen. Dit kan makkelijk zijn als je even het geld niet hebt en toch tot aanschaf van iets wil overgaan. Voor structurele of langdurige financiering is de creditcard minder geschikt. Vooral bij grotere bedragen kan het de moeite zijn om andere kredietmogelijkheden te verkennen. Daar staat wel het gemak tegenover van het altijd een financiële reserve hebben. Wil je wel het gemak van een creditcard maar geen krediet,  dan is een prepaid creditcard, ook wel debitcard genoemd, een goede oplossing. Een debitcard is vaak gekoppeld aan een lopende bankrekening waar de aankopen die met de debitcard worden gedaan vanaf geboekt worden.

 

Creditcards vergelijken

Naast het grote verschil tussen creditcards en prepaid creditcards ofwel debitcard zijn er ook andere verschillen tussen creditcards. Voor een creditcard moet een jaarbijdrage betaald worden en het jaarlijks te betalen bedrag loopt van ongeveer € 10,- tot € 40,- Bij de duurdere kaarten zitten er ook extra’s in het pakket, zoals een aanvullende reisverzekering, aflevergarantie van aankopen en het verzekerd zijn van aankopen voor een periode tot wel 180 dagen.  Prepaid creditcards leveren deze extra’s over het algemeen niet. Het verschil tussen prepaid creditcards zit vooral in de jaarlijkse kosten en hoe uitgaven ten laste van de prepaid creditcard inrekening gebracht worden. Vaak is dit een percentage van het aankoopbedrag. Op de vergelijkingssite kun je de voorwaarden, kosten en services van de belangrijkste aanbieders van creditcards en prepaid creditcards makkelijk vergelijken.