de kenmerken van een zakelijke vastgoed financiering

zakelijk vastgoed financieren

Als de zaken goed gaan en je onderneming groeit en bloeit, dan is het verstandig om in te springen op de kansen die de markt biedt en verder te investeren in je bedrijf. Kiezen voor extra vastgoed te kopen en op die manier zakelijk in vastgoed te financieren, is dan een van de opties. Maar wat zijn de belangrijkste aandachtspunten en de kenmerken van een zakelijke vastgoed financiering? Waar moet je rekening mee houden, letterlijk en figuurlijk, als je als ondernemer of zakenman kiest voor in zakelijk vastgoed financieren?

zakelijk vastgoed financieren

Een vaste rente of een variabele rente?

Wie besluit om te kiezen voor zakelijk vastgoed financieren te laten, om zo extra bedrijfsruimte te kunnen kopen, te verbouwen of een verhuurpand te kopen, heeft bij veel financiële aanbieders de optie om te kiezen voor een vaste rente of een variabele rente. Gezien de huidige lage rentetarieven die voor financiële leningen gelden, kiezen de meeste ondernemers ervoor om te gaan voor een vaste rente voor een langere periode. Veel veder dan nu kan de rente immers niet meer zakken. Een voordeel van een lening tegen een vaste rente is daarbij ook, dat je weet waar je de komende jaren financieel aan toe bent. Je komt dus niet voor plotselinge verhogingen van de aflossing te staan en weet precies wat je elke maand moet aflossen.

Volledig aflossen of een gedeelte aflossingsvrij?

Bij zakelijk vastgoed wordt er in veel gevallen van je verlangd dat je het geleende bedrag binnen de looptijd aflost. Maar er zijn ook constructies mogelijk waarbij je een hypotheek kunt afsluiten om vastgoed aan te kopen, die gedeeltelijk aflossingsvrij is. Denk goed na over wat voor jou de ideale situatie is. Heb je momenteel niet al te veel cashflow en kapitaal achter de hand? Dan kan het aantrekkelijk zijn om de kosten te beperken door gedeeltelijk aflossingsvrij te lenen. Je blijft dan echter wel met een restschuld zitten, die je later zult moeten inlossen.

Laat je voorlichten door een financieel expert

Geen enkele vastgoedlening is hetzelfde. Daarom is het aan te raden om je goed te laten voorlichten over de mogelijkheden die er voor jouw bedrijf allemaal wel of niet zijn. Neem hiervoor contact op met een financieel expert in vastgoedfinanciering.