Durf jij ook wel een gokje te wagen?

Lijkt het jouw leuk om een keer wat nieuws te proberen en hou je er wel van om een gokje te wagen? Verdiep je dan eens in crypto! Cryptos introduceren namelijk een nieuwe manier van betalen. Het is een digitaal goed, dus niet hetzelfde als euromunten of briefgeld, nee, het staat allemaal op je computerscherm, je kunt bijvoorbeeld zien in de crypto.nl gids hoe het gaat met je geld. Het is een nieuwe vorm van betalen en het wordt steeds groter op de markt, dus hoe eerder je het onder de knie hebt, hoe beter. Alleen wat is crypto dan precies en wat voor soorten crypto kun je allemaal gebruiken?

Stable Coins geven stabiliteit

Een crypto is dus een digitale weergave van een waarde. De bekendste crypto is stable coins, dat zijn cryptos waarvan de waarde is gekoppeld aan een andere waarde waarvan een normale euro of dollar zijn, maar ook een andere valuta of goud. De bedoeling van een stable coins is om de waarde te stabiliseren omdat de waarde van cryptos erg kan schommelen. Het verschil met een normale cryptomunt is dus dat de prijs niet wordt bepaald door de open markt, maar door een vaste valuta zoals de euro of Amerikaanse dollar. De stable coins geeft je dan ook meer zekerheid en veiligheid als je erin wil gaan beleggen.

Krijg het onder de knie

Met cryptos werken is nooit honderd procent veilig, omdat je altijd je inzet kan verliezen door bijvoorbeeld een hele grote schommeling op de markt, zo’n schommeling is vaak zichtbaar in een crypto.nl gids. Ook al staat een bepaalde valuta nog zo sterk op de markt, elke valuta kan vallen, om wat voor reden dan ook. Daarnaast moet je natuurlijk wel een beetje goed zijn in investeren, je kunt niet zomaar ergens geld op inzetten. Het is namelijk jammer wanneer jij je geld inzet op een valuta wat juist heel slecht gaat, terwijl een andere valuta lekker gaat. Dus zorg dat je het goed onder de knie krijgt voordat crypto straks het enige nog is waar we mee kunnen betalen!