Een kinderspaarrekening openen voor jou of je kind

kinderspaarrekening

Sparen voor later: het is een verstandige keuze. Je spaart bijvoorbeeld voor een nieuw huis, een auto, een huwelijk of een grote aankoop. Maar het meest voorkomende spaardoel is wel het kind. Je wil natuurlijk dat jouw kind goed terecht komt en daar is geld voor nodig. Daarom openen veel ouders een kinderspaarrekening.

kinderspaarrekening

Er zijn verschillende soorten kinderspaarrekeningen:

  • een spaarrekening die jij beheert
  • een spaarrekening die je kind beheert

Het belangrijkste bovenstaande onderscheid is wie de rekening te zien krijgt en wie er gebruik kan maken van het geld.

Je kind zelf laten sparen

Er zijn spaarrekeningen te vinden die speciaal zijn bedoeld om je kind te leren over geld. Ze kunnen hier zelf geld op sparen en dit ook zelf beheren en bekijken in internet bankieren. Het is in dat geval belangrijk om een speciale rekening aan te maken, omdat je er zo voor kunt zorgen dat jij er als ouder ook bij kunt. Dat is altijd aan te raden, zodat je overzicht kunt houden en waar nodig in kunt grijpen. Je wil natuurlijk niet dat je kind geld over de bank gaat smijten alsof het niks is. 

kinderspaarrekening

Sparen voor je kind

Daarnaast kun je een spaarrekening openen voor je kind waar hij of zij niet bij kan. Jij spaart dan zelf geld dat bedoeld is voor je kind. Bijvoorbeeld zodat hij of zij het kan gebruiken voor een studie. Of omdat je wil dat ze een mooie reis kunnen maken na school. Misschien wil je wel sparen voor een bruiloft.