Een taxateur in Utrecht

taxateur Utrecht

Een taxateur Utrecht stelt een taxatierapport op waarin de huidige marktwaarde van de desbetreffende woning instaat. Bij deze taxatie wordt er rekening gehouden met het woonoppervlakte, bouwkundige staat van de woning, luxe en afwerking, de ligging en de planologische ontwikkelingen. Hierbij is het tevens ook erg belangrijk dat de taxateur de wijk goed kent en de vergelijkbare woningen dagelijks ziet en weet wat er in de desbetreffende wijk speelt. Het is dus belangrijk om niet alleen naar de vierkante meters te kijken maar ook naar wat de woning huis geliefd maakt. 

taxateur Utrecht

Waarvoor kan ik een taxatie nodig hebben?

Je kunt een taxateur utrecht nodig hebben voor een taxatie van een nieuwe woning omdat wanneer je een financiering bij de bank aanvraagt een taxatierapport nodig hebt van de gekochte woning. Op deze manier heeft de bank zekerheid dat ze de 100% van de marktwaarde aan hypotheek verstrekken en niet over financieren. Je kunt een taxateur ook nodig hebben voor een verbouwing. Bij de aanvraag voor een financiering kan een taxatierapport nodig zijn. Ook zal er een taxatierapport nodig zijn als de woning wordt verdeeld als er sprake is van het uitkopen van een parkten zodat er vastgesteld kan worden tegen welk bedrag dit moet gebeuren.


Een taxateur in Utrecht 

Een taxateur moet onafhankelijk zijn en de taxateur mag vanaf zijn standplaats niet meer dan 10km hemelsbreed van Utrecht af hebben. In Utrecht is dit echter niet het geval. In Utrecht mag een taxateur tot 20 km om zijn standplaats taxeren. Dit houdt in dat een taxateur in Utrecht wel in Hilversum en Amersfoort mag taxeren maar dit andersom niet mag.