Factoring: wat is het en wat zijn de voordelen?

Factoring

Factoring is ideaal voor freelancers en bedrijven in het mkb. Ik leg je graag uit hoe het werk, wat de voordelen zijn en welke kosten er aan verbonden zijn. Lees dus snel verder.

De voordelen van factoring

FactoringWij hebben goede ervaring met factoring van Finqle. Het werkt heel simpel. Je meldt je aan en na goedkeuring kun je online je facturen indienen. Deze facturen stuur je niet naar je klant maar naar Finqle. Finqle zorgt ervoor dat jouw factuur binnen 24 uur wordt betaald. Vervolgens wordt jouw factuur door Finqle naar de klant gestuurd. Je klant betaalt deze factuur aan Finqle.  Niet alleen wordt jouw factuur binnen 24 uur betaald en heb je dus ook niets meer van doen met betalingstermijnen, je loopt ook geen risico meer. Vanaf het moment dat jouw factuur is ingediend, loopt je geen risico meer op faillissement van jouw klant. Je hoeft niet meer zelf achter de betaling van jouw facturen aan want ook het debiteurenbeheer wordt je uit handen genomen.

De kosten van factoring

FactoringDe kosten van factoring bij Finqle zijn heel transparant. Je betaalt een percentage van de factuur. Hoe langer de betalingstermijn van jouw klant, hoe hoger dat percentage. Anders dan bij andere factormaatschappijen betaal je bij Finqle geen aanvullende kosten zoals abonnements- of aansluitkosten. Je betaalt dus alleen wanneer je factureert. Hierdoor is Finqle voor zzp-ers en bedrijven in het mkb een uitkomst. In tijden van minder werk, heb je dus geen hoge vaste kosten.

De eisen die gesteld worden door de factormaatschappij

Het is wel de bedoeling dat je kan bewijzen dat je geleverd hebt. Dat betekent dus dat je met bonnen moet werken. Daarnaast neemt Finqle alleen facturen in behandeling die gestuurd worden naar bv’s en nv’s. Bestaan jouw klanten uit eenmanszakens of vof’s? Dan kan Finqle helaas weinig voor jou betekenen.