Haal het maximale uit jouw hypotheek voor DGA

Bij de aankoop van een nieuwe woning is een hypotheek een vereiste. Dit is het bedrag dat je leent om de woning te financieren en welke je iedere maand terugbetaald aan de hand van een vooraf vastgesteld termijnbedrag inclusief rente. Een hypotheek voor DGA zit echter anders in elkaar dan de hypotheken die je aanvraagt als je in loondienst van een bedrijf bent. Het is daarom van belang dat je de juiste stappen doorloopt om ervoor te zorgen dat je het maximale uit deze hypotheek gaat halen. Maar waar moet je dan allemaal aan denken voor het indienen van de aanvraag?

Een hoger salaris betekent een hogere hypotheek

Als DGA geef je jezelf iedere maand een bepaald salaris aan de hand van de winst van het bedrijf. Je kunt dit bedrag iedere maand hetzelfde houden, maar ook een extra bonus geven als jouw bedrijf winstgevend is. Op basis van dit salaris zal de hypotheek voor DGA echter al aanzienlijk kunnen veranderen. Als je jezelf een lager salaris geeft, zal het maximaal te lenen bedrag voor jouw nieuwe woning ook veel lager liggen. Door jezelf een hoger bedrag per maand over te schrijven vanaf het begin van jouw onderneming zorg je er dus voor dat je een hogere hypotheek kunt krijgen en dus ook weer meerdere woningen hebt om uit te kiezen.

De benodigde documenten vooraf verzamelen

Daarnaast kun je ook de aanvraag voor jouw hypotheek voor DGA aanzienlijk versnellen als je de juiste documenten aanlevert. Zo zijn de salarisstroken van de afgelopen drie jaar een vereiste voor de aanvraag en dien je ook aan te kunnen tonen dat jouw bedrijf winstgevend is. De verschillende documenten die vereist zijn, kunnen allemaal door een hypotheekadviseur op een rij gezet worden, zodat je deze vooraf kunt verzamelen en de aanvraag in kunt dienen. Je kunt eventueel ook al bepalen hoeveel spaargeld je meebrengt of dat je een bepaald bedrag uit jouw bedrijf gebruikt voor de financiering. Zorg er dan wel voor dat het geen risico’s voor jouw bedrijf met zich meebrengt. Je kunt hiermee het te lenen bedrag ook weer verhogen.

Hypotheekverstrekkers goed met elkaar vergelijken

Als je echt het maximale uit jouw hypotheek voor DGA wilt halen, kun je het beste ook meerdere hypotheekverstrekkers met elkaar vergelijken. Normaal gesproken ben je geneigd om bij jouw eigen bank te blijven, maar deze zal slechts een beperkt aantal opties beschikbaar hebben. De verschillende verstrekkers geven jou daarom de gelegenheid om andere voorwaarden te krijgen en eventueel ook een andere hoogte van het rentepercentage te verkrijgen. De vergelijking zorgt er dan voor dat jij de beste hypotheek krijgt voor jouw situatie.

Meer informatie: https://www.finaforte.nl/