Het hebben van een hypotheek voor recreatiewoning heeft voor- en nadelen

hypotheek voor recreatiewoning

Hoe heerlijk is het als je elk weekend en elke vakantie lekker naar je tweede huis aan het strand of in de bossen kan gaan. Voor vele mensen is dit een grote droom. Het kan natuurlijk ook zijn dat je een recreatiewoning koopt als inverstering, om deze vervolgens te verhuren. Wat je redenen ook zijn, een tweede hypotheek is bijna onvermijdelijk om een vakantiehuisje te financieren. Veel mensen nemen een hypotheek voor recreatiewoning. Er komen een hoop dingen bij kijken. Wij geven je paar tips die handig kunnen zijn voor het nemen van zo’n hypotheek.

hypotheek voor recreatiewoning

Hoe bereken je nou de hypotheek voor je recreatiewoning

De hoeveelheid van wat je kunt lenen voor een tweede hypotheek voor bijvoorbeeld een recreatiewoning hangt af van twee factoren. Ten eerste heb je natuurlijk de waarde van de woning zelf maar ook nog je financiële situatie. Ze zullen je tweede woning nooit volledig financieren. Maximaal wordt een hypotheek voor recreatiewoning van maximaal 70 procent uitgeleend. Daarnaast kijkt de hypotheekverstrekker ook naar je inkomen en vaste lasten. Je moet natuurlijk wel elke maand die tweede hypotheek kunne betalen zonder financieel in de problemen te komen. Daarom controleert de bank ook of je na het betalen van de maandlasten van de tweede hypotheek nog genoeg geld hebt om alle andere rekeningen te betalen.

Je moet goed opletten als je een hypotheek wilt voor je vakantiewoning die je gaat verhuren

Ben je van plan om je vakantiewoning te verhuren? Dan is het handig om even goed de voorwaarden van de verstrekker te controleren. Sommige hypotheekverstrekkers sluiten gewoon een tweede hypotheek af als je de woning vervolgens verhuurt. De bank stelt dan vaak wel de voorwaarden aan hoelang je de woning per keer mag verhuren en hoeveel dagen in het jaar je de woning mag verhuren. Verder moet je ook aan de hypotheekverstrekker eenmalig toestemming voor de verhuur te vragen. Is het nou het plan om de woning het hele jaar te verhuren? Dan moet je voor die woning een beleggingshypotheek afsluiten. Dus ga hier lekker mee aan de slag.