Hoe beperk je financiële verliezen?

Beursflow

Steeds meer ondernemers hebben last van geldzorgen. Eerst kwam de coronacrisis, waardoor ondernemers het werk stil moesten leggen. Vervolgens kwam de torenhoge energieprijzen die het voor veel ondernemers lastig maken om te blijven bestaan. Er staan steeds meer ondernemers op het randje van omvallen, mede door het falende energiebeleid van de overheid. Wil je weten wat je kan doen om financiële verliezen zoveel mogelijk te beperken? Lees dan deze blog!

Pak schulden aan

De kans is aanwezig dat je als ondernemer een aantal schulden hebt. Hoe graag je het ook wilt, deze lossen zich niet vanzelf af. Waar Schuldsanering Nederland klaar staat voor burgers, kan je als ondernemer terecht bij de Wet Homologatie Onderhands Akkoord. Als je een eenmanszaak, vof of maatschap bent, dan kan je zelfs nog een beroep doen op de Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen.

Denk in oplossingen

Het heeft geen zin om continu aan je problemen te blijven denken. De problemen zorgen namelijk voor stress en dat kan weer leiden tot slecht slapen. Probeer daarom zoveel te denken in mogelijkheden en oplossingen. Bekijk of je een nieuw product op de markt kan brengen wat je meer winst oplevert. De veranderende markt biedt continu mogelijkheden voor nieuwe producten en diensten. 

Betaaltermijnen

De meeste bedrijven geven betaaltermijnen van 30 dagen. Maak hier dan ook optimaal gebruik van. Als je het binnen de betalingstermijnen nog steeds niet redt, overleg dan met de schuldeisers over uitstel van betaling. Doe daarnaast altijd op tijd de belastingaangifte, want zo voorkom je dat je een dikke boete krijgt.