Online Ripple kopen

ripple kopen bij Bitvavo

Op de vraag wat Ripple is, zullen de meeste mensen antwoorden dat het de zoveelste cryptovaluta is. Daarmee wordt Ripple echter tekort gedaan. Ripple is veel meer dan alleen een cryptovaluta als Bitcoin.

Ripple is in eerste instantie geen valuta. Het is een back-end infrastructuur en geen kant en klaar consumentenproduct. Ripple is een open end platform voor wereldwijde uitwisseling van alles van waarde. Iedereen heeft toegang en iedereen heeft dezelfde rechten op deze “global exchange”.

Ripple is een real-time betalingsprotocol voor alles van waarde. Het is een gedeelde publieke database met een ingebouwde valuta exchange. Ripple is een “padvinder algoritme” dat de beste manier vindt voor een euro om een dollar te worden, of de omwisseling van Japanse Yen naar Bitcoin, etc.

ripple kopen bij Bitvavo

Alle denkbare combinaties zijn mogelijk. Het bekijkt alle orders in het wereldwijde orderboek. Iedereen kan een bied en/of vraagprijs zetten voor alles van waarde. Het Ripple protocol leidt de transactie naar de beste prijs in de markt op dat moment. 

Een groot verschil tussen Ripple en Bitcoin is dat Ripple is ontwikkeld en wordt uitgegeven door het fin-tech bedrijf Ripple labs. Bitcoin is volledig decentraal terwijl Ripple centraal wordt gereguleerd door Ripple Labs. Waar Bitcoin door de meeste grootbanken wordt gezien als een bedreiging voor hun rol en hegemonie op de financiële markten, wordt Ripple juist door hen omarmd.

Er zijn al verschillende grootbanken die investeren in en werken met Ripple. Banken kunnen belangrijke kostenverlagingen realiseren in het internationale betalingsverkeer m.b.v. Ripple, terwijl ze toch hun rol daarin behouden. Ripple kopen bij Bitvavo!