Start nu in het beleggen vastgoed

Het beleggen vastgoed is een steeds populairdere tak geworden binnen de aandelenmarkt. Steeds meer beleggingsfondsen zijn zich gaan focussen op deze specifieke markt. Dit is niet voor niets. Vastgoed is namelijk een erg stabiele markt, waardoor de risico’s van beleggen in vastgoed een stuk kleiner worden. Je kunt al beleggen in vastgoed met een klein bedrag, waardoor het voor een grote doelgroep aantrekkelijk is.

Wat is het beleggen in vastgoed

Voordat de voor- en nadelen van beleggen in vastgoed op tafel worden gelegd, is het belangrijk om het concept van beleggen in vastgoed te snappen. Wanneer jij belegt in vastgoed, koop jij in principe een klein aandeel van het pand. Dit aandeel kan in de lange termijn worden omgezet tot een passief inkomen, doordat jouw belegging steeds meer in waarde stijgt. In de meeste gevallen worden aandelen in de vastgoedmarkt vrijgegeven voor panden die een commercieel doel hebben, zoals supermarkten, winkelcentra, kantoorpanden, industriële panden en af en toe kan dit ook van een woningcomplex zijn. Om jouw belegging in vastgoed te starten kan jij SynVest gebruiken.

De voordelen

Het rechtstreeks bezitten en beheren van onroerend goed is een zaak en vereist tijd en moeite. Aandeelhouders die hebben belegd in vastgoed zijn geen eigenaren van het onroerend goed of de hypotheken die behoren tot het pand. Door te focussen op het investeren van aandelen, vermijd jij de vele taken waar een eigenaar of beheerder van onroerende goed voor moet zorgen, zoals het onderhouden of ontwikkelen van het onroerend goed, het verlenen van diensten aan de verhuurder en het innen van huurbetalingen. Het beleggen in vastgoed is dus echt passief beleggen, wat jou veel tijd en zorgen bespaart. De aandelen van onroerend goed hebben historisch gezien een lage correlatie tegenover andere activaklassen. Dit maakt het eenvoudig om een stabiele belegging te starten. In tegenstelling tot het rechtstreeks bezitten van onroerend goed, kan jij snel en zonder teveel problemen jouw aandelen doorverkopen wanneer jij een foute investering hebt gemaakt of wanneer jij jouw investering wilt stopzetten. Traditioneel onroerend goed werkt normaal met een erg langzaam verkoopproces, waardoor jij al snel veel tijd en geld kwijt raakt.

SynVest | Beleggen in fondsen.

De nadelen

Ondanks dat de huizenmarkt een stabiele markt is, is het ook hier altijd mogelijk dat de waarde van een pand daalt in plaats van stijgt. Dit is in het verleden ook een aantal keer bewezen. Het is belangrijk om bij het beleggen in vastgoed rekening te houden met de toekomst. Kies dus niet zomaar een specifieke industrie, maar denk na over de geografische locatie, het doel wat het pand heeft en de bedrijfstak waar het zich in bevindt. Een ander probleem wat je mogelijk kunt ervaren is dat de waarde van jouw aandelen veranderd doordat de bedrijfsaandelen stijgen of dalen. Deze schommeling heeft niks te maken met de waarde van het pand, maar heeft te maken met of het bedrijf goede zaken doet of niet. Je moet dus altijd rekening houden dat jij een pand en bedrijf kiest die in jouw ogen zo stabiel mogelijk zullen zijn om ongewenste dalingen te voorkomen.