VISA creditcard kopen

visa creditcard

Ben je op zoek naar een VISA creditcard? Er zijn verschillende aanbieders voor deze kredietverstrekker. Er zijn dus ook zeker veel mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan een VISA-kaart van de ANWB, Knab of een VISA WorldCard. Een creditcard is al jarenlang populair bij mensen die veel aankopen doen. Je hebt namelijk bijvoorbeeld bestedingsruimte op je creditcard wanneer jouw loon al op is. Deze rekening van je creditcard kun je dan afbetalen met jouw volgende salaris.

Geschiedenis

De oorsprong van de creditcard komt natuurlijk uit het koninkrijk der kapitalisme en leningverstrekkers; de Verenigde Staten! Oorspronkelijk was het een uitvinding uit de jaren ‘50. Het werd veel gebruikt door reizigers en zakenlieden. Reizigers moeten namelijk vaak betalingen doen op onbekende en onbetrouwbare plekken. Voor zakenlieden was het fijn omdat zij dan een hoog bestedingslimiet hadden voor hun bedrijf en een extreem lage rente hadden op het verschuldigde bedrag.

De VISA creditcard maakte zijn opmars naar Europa in 1966 toen American Experess, VISA en MasterCard een enorm groot en globaal netwerk van acceptatiepunten hadden opgezet. Inmiddels is de creditcard wereldwijd uitgegroeid tot het populairste betaalmiddel. In 2010 werden verspreid over 200 landen maar liefst 2 miljard creditcards geaccepteerd bij niet te min; 28 miljoen acceptatiepunten! Dankzij dit enorme netwerk hebben lokale spelers zoals de ANWB in samenwerking met de kredietverstrekkers een eigen aanbod opgesteld.

visa creditcard

Creditcards vergelijken

Wil je een VISA creditcard aanschaffen? Dan is het belangrijk om verschillende aanbieders te vergelijken. Abonnementskosten en -voorwaarden kunnen namelijk verschillen!