Waarom investeren in vastgoed

investeren in vastgoed

Je hebt overvloed van opties wanneer het over het investeren in onroerende goederen komt. Je kunt een eengezinswoning kopen, verhuren en maandelijkse huurcheques verzamelen terwijl je wacht tot de waarde ervan hoog genoeg is om een grote winst te genereren wanneer je verkoopt. Of je kunt een klein strookwinkelcentrum kopen en maandelijkse huren van haarsalons, pizzarestaurants, matrasopslag en andere ondernemingen verzamelen.

Hoewel het investeren in vastgoed met potentiële valkuilen komt en onderzoek vereist, kan het overvloed van contant geld aan je bankrekening ook brengen. Hier zijn enkele van de belangrijkste redenen om te investeren in onroerend goed.

Consistente cashflow

Investeren in vastgoed kan je helpen je maandelijkse inkomen te verhogen. Je kunt je ruimte verhuren aan huurders, of je nu investeert in commercieel of particulier onroerend goed. Daarna wordt je maandelijks betaald in de vorm van huurcheques. Wees voorzichtig: Je zult de betalingsgegevens van je huurders moeten onderzoeken als je de waarschijnlijkheid wilt verminderen dat zij zullen ophouden betalend hun huur één dag.

investeren in vastgoed

Vermogen om geld te gebruiken

Je kunt het zich waarschijnlijk niet veroorloven om huizen helemaal te kopen wanneer je in onroerend goed investeert. Het eengezinshuis dat je wilt huren kan per slot van rekening tot €200,000 kosten. Dit is wanneer de hefboomwerking in spel komt. In onroerend goed verwijst hefboomwerking naar het gebruik van het geld van anderen om eigendommen te verwerven. In dit scenario zult je geld lenen van een bank, een hypotheekverstrekker of een kredietunie en het in de loop der tijd terugbetalen. Dit staat je toe om je onroerende goederenholdings te verhogen zonder het moeten de volledige hoeveelheid geld betalen die wordt vereist om hen op je te verwerven.

Belastingvoordelen

Investeren in vastgoed komt met belastingvoordelen. Je kunt verschillende uitgaven in verband met het bezit van een vastgoedbelegging aftrekken, waaronder je vastgoedbelastingen, hypotheekrente, kosten voor het beheer van vastgoed, een vastgoedverzekering, de kosten van lopend onderhoud, de reparatiekosten en het geld dat je betaalt om je vastgoed aan potentiële huurders op de markt te brengen. Als je jouw bezit voor meer verkoopt dan je voor het betaalde, zal de winst je gerealiseerd niet als inkomen worden belast. In plaats daarvan zal het worden belast als vermogenswinsten, die doorgaans lagere belastingtarieven hebben dan inkomsten.