Wat houdt u over van een BKR-registratie?

Een BKR-registratie loopt u op, door het te laat betalen van een staande rekening. Dit gebeurt sommige mensen zonder dat ze dit weten. Het is dus heel belangrijk dit in de gaten te houden. Bedrijven als Dynamiet Nederland kunnen deze BKR-registratie mogelijk bij u verwijderen. Maar wat houdt u aan een BKR-registratie over?

Nog 5 jaar aan vast

Nadat u schulden zijn afbetaald, dan heeft u de registratie nog 5 jaar achter uw naam staan. Bedrijven kunnen deze BKR-registratie zien. U komt als het waren op een lijst met risico mensen te staan. Dit kan vooral bij het aankopen van dure voorwerpen of het nemen van grote leningen een probleem zijn. 

Waarom bestaat BKR?

BKR is een veiligheidssysteem dat bijhoudt welke mensen schulden hebben of lang hebben gehad. Omdat deze groep mensen een kans lopen om schade aan te brengen aan bedrijven, worden de BKR gegevens van zo’n persoon vrijgegeven, voor het bedrijf waar deze mensen contact mee opnemen. Zo kunnen bedrijven voorkomen dat zij geld lenen aan iemand die dit nooit zou kunnen terugbetalen. In sommige gevallen is een BKR-registratie een redding voor bedrijven en soms is het een vervelende versperring voor mensen die in het verleden de fout zijn ingegaan.

BKR niet terecht

Heeft u zonder door te hebben een BKR-registratie achter uw naam gekregen, of bent u ondertussen financieel weer helemaal gezond? Dan is het natuurlijk fijn om deze registratie achter uw naar te verwijderen. Dynamiet Nederland snapt dit. Zij kunnen u helpen om weer moeiteloos een lening af te sluiten. U zult geen spijt hebben van het laten verwijderen van de BKR-registratie. Dus wacht u zeker niet te lang als u last heeft van uw BKR-registratie of probeer het te voorkomen door financieel alles op orde te brengen. Bekijk hierbij ook uw mail en check al uw bankadressen. Rood staan kan ook leiden tot indruk van het hebben van schulden. Dit is natuurlijk ook zo, u heef top dit moment schulden bij de bank lopen. Voorkom dit, indien mogelijk.