Wat is de Shell koers?

Shell koers

De Shell koers is de koers van de aandelenmarkt van Shell. Dit geeft weer hoeveel de aandelen van Shell op dat moment kosten. De Shell koers was in maart 2020 flink gedaald. Toen lag het op het laagste niveau ooit met 11.830 euro per aandeel. Dit is het laagste wat het ooit is geweest. Gelukkig voor de aandeelhouders, zien we een stijgende lijn sinds 2022, dus dat is goed nieuws voor de aandeelhouders. Waarschijnlijk is de oorzaak van de daling van 2021 het vertrek van Shell uit Nederland. Veel Nederlanders hebben toen gelijk hun aandelen verkocht.

Shell koers

Wat doet Shell nou eigenlijk?

Shell heeft verschillende energie grondstoffen die zij produceren en verkopen. Bijna iedereen kent Shell wel van de opvallende geel met rode tankstations. Maar naast de verkoop van grondstoffen produceert Shell ook erg veel. Ze zijn in bezit van diverse olieraffinaderijen. Shell is ook actief in de chemische sector en produceert dan ook veel stroom. Deze processen is Shell steeds meer aan het verduurzamen. Er wordt gewerkt aan waterstof, die de vervanger van benzine zou moeten worden, maar er wordt ook gewerkt aan windparken. Shell staat ook bekend op de betrokkenheid bij de maatschappij. Ze geven ook terug aan de lokale bevolking met diverse projecten. 

Shell koers verandert nog veel

De Shell koers verandert nog erg veel op het moment. De aandelen van Shell verschillen per dag, de ene dag is de prijs een stuk hoger per aandeel dan de andere dag. Ook is het zo dat pas sinds 2005 in Nederland mensen aandelen konden kopen in Shell. Bij Shell is het ook zo dat er iedere 5 jaar een nieuwe CEO de leiding krijgt over het bedrijf. Shell heeft de afgelopen 10 jaar veel reductie weten te behalen op de uitstoot van broeikasgassen Dit zijn allemaal redenen waarom de aandelen van Shell populair zijn, maar ook waarom de Shell koers altijd blijft veranderen.