Horizon Europa: de opvolger van Horizon 2020

Benieuwd of je in aanmerking komt voor subsidie? In dit artikel vertellen we je meer over het aanvragen van de Europese subsidie, de Horizon Europa. Het aanvragen ervan is geen gemakkelijke klus, maar met de juiste hulp kom jij vanzelf vooruit. Goed om te weten is dat, wanneer je denkt dat je in aanmerking komt voor de Horizon Europa, je deze subsidie aan moet vragen bij de Europese Commissie. Dat doe je in Brussel, aangezien die commissie daar zit. Je kunt het gehele jaar door op diverse momenten deze subsidie aanvragen, vindsubsidies helpt je hier graag bij.

Waar staat Horizon Europa als opvolger van Horizon 2020 eigenlijk voor?

Als je de Horizon Europa wilt aanvragen, is het allereerst goed om te weten waarvoor deze subsidie precies staat. Deze subsidie staat bekend als hét Europese kaderprogramma met als centrale onderwerpen Onderzoek en Innovatie. Met een totale omvang van 95 miljard is er veel geld te verdelen, maar dient een ieder uiteraard wel aan de voorwaarden te voldoen. Het is inmiddels al het negende kaderprogramma dat geldt voor innovatie. De subsidie richt zich op meerdere jaren en die waar wij het in dit artikel over hebben richt zich op de periode 2021 – 2027. Het doel van de Horizon Europa subsidie is om ervoor de zorgen dat het concurrentievermogen van Europa wordt vergroot. Innovatie en onderzoek zijn daarbij zeer belangrijke aspecten waarop bedrijven kunnen acteren.

Er zijn drie belangrijke pijlers in deze subsidie die goed zijn om door te nemen. Dat zijn de volgende:

  • Pijler 1: excellente wetenschap
  • Pijler 2: wereldwijde uitdagingen en het concurrentievermogen van industrieel Europa
  • Pijler 3: innovatief Europa

Kijkende naar deze drie pijlers, is het thema wetenschap, onderzoek, innovatie en Europa nauw met elkaar verbonden. Waar pijler 1 als doel heeft om ervoor te zorgen dat de wetenschap van Europa op het hoogste niveau komt, is dat bij pijler 2 tegelijkertijd gericht op de hedendaagse uitdagingen op wereldwijd gebied. Daarbinnen vallen verschillende onderzoeksmissies, denk bijvoorbeeld aan onderzoek naar kanker en de uitdagingen die hierbij horen. Pijler 3 ziet op innovatief Europa, de creatie van nieuwe markten is cruciaal om concurrerend te zijn en te blijven. 

vindsubsidies helpt jou met de aanvraag van Horizon Europa

Vind je het lastig om zelf te beoordelen of je wellicht aan de eisen doet en kun je wel wat hulp gebruiken? Gelukkig is Horizon Europa aan te vragen met de hulp van vindsubsidies. Zo weet je zeker dat de aanvraag goed verloopt en heb je de grootste kans op een succesvolle toekenning. Bij dit bedrijf geloven ze er namelijk in dat iedere vooruitgang een kans verdient. In de huidige wereld is, zoals benoemd, eigenlijk niets meer onmogelijk. Sta jij daar ook zo in? Schakel dan de hulp in van vindsubsidies en ze die stap. 

Wil je meer lezen over Horizon Europa, de projecten waarvoor subsidie wordt verleend of simpelweg andere subsidies bekijken waar je mogelijk voor in aanmerking komt? vindsubsidies is de partij die jou verder helpt bij het aanvragen van deze subsidie. Naast de Horizon Europa zijn er nog belangrijke andere subsidies waar zij veel ondernemingen bij helpen, te weten de SLIM, de MIT, de MIA, de EIA en de WBSO. Deze komen je wellicht wel bekend voor. Goed om te weten is dat voor iedere soort weer andere voorwaarden gelden. Ook daarvoor kun je terecht bij <a href="http://www.vindsubsidies.nl”>www.vindsubsidies.nl zodat je er nooit meer alleen voor staat!