Vind een makelaar met een aantrekkelijke courtage

Makelaars werken vandaag de dag vaak met een zogenaamde courtage. Dat betekent dat je ze van te voren geen bedrag hoeft te betalen voor een dienstenpakket. De courtage wordt uiteindelijk berekend over de verkoopprijs. Dus als een courtage 2% is en de woning wordt uiteindelijk verkocht voor 4 ton, dan ontvangt de makelaar 8000 euro. Een half % minder aan courtage levert in dit voorbeeld dus een besparing op van 2000 euro. Dus hoewel je misschien niet snel grote verschillen ziet tussen makelaars en de courtage die ze rekenen, kunnen de kleine verschillen van halve procenten wel flink wat korting opleveren. Maar je moet je ook weer niet blind staren op die verschillende courtages. Het kan immers net zo goed gebeuren dat een makelaar die een lagere courtage rekent uiteindelijk een minder hoge verkoopprijs weet af te dwingen. Als je qua verkoopprijs niet verder komt dan 390.000 euro, dan ga je er dus 10.000 euro op achteruit. Als je de lagere makelaarskosten en de lagere verkoopprijs tegen elkaar wegstreept, dan verlies je dus geld ondanks dat je in zee gaat met een goedkopere makelaar. Het feit dat je met een goedkopere makelaar in zee gaat, wil uiteraard niet zeggen dat je ook minder geld krijgt voor je woning. Ook een duurdere makelaar kan immers steken laten vallen en zo zorgen voor een lagere verkoopprijs. De courtage alleen vertelt je wat dat betreft weinig over de kwaliteit van de makelaar. Het is sowieso goed om even op makelaarkosten.nl te kijken voor meer informatie over verschillende betalingsconstructies die makelaars hanteren. Hier vind je ook algemene informatie over makelaarskosten in 2021 en zaken als de BTW die je moet betalen. Mocht je dus een huis gaan verkopen, dan is het altijd verstandig om van te voren even op makelaarkosten.nl te kijken. Zo ontdek je snel wat je mogelijkheden zijn en vooral ook waar je op moet letten. Je hoeft immers niet per se met een makelaar in zee te gaan die met een courtage werkt. Je kunt ook kiezen voor makelaars met een pakket waar je een vaste prijs voor betaalt. Aangezien de verkoopprijzen flink de pan uit rijzen, worden de kosten van makelaars die met courtages werken steeds hoger. In een tijd dat huizen moeilijk te verkopen zijn, zijn courtages in het voordeel van de huizeneigenaars. Mocht het immers niet lukken met de verkoop, dan ben je geen geld kwijt aan makelaarskosten. Maar in deze tijd verkopen huizen zichzelf. Makelaars die met een percentage werken, lopen dan ook geen enkel risico. Maar met een hogere verkoopprijs, kunnen ze wel flink verdienen. 

Vergelijk makelaars aan de hand van de courtage

Je kunt de site ook gebruiken om makelaars te vergelijken. Maar het is goed om te weten dat je op de site van makelaarkosten.nl ook terecht kunt voor informatie over: 

  • Kosten NVM-makelaar
  • BTW makelaar 2021
  • Kosten waardebepaling woning

Kijk snel op de site voor meer informatie

Mocht je dus graag meer willen weten en wil je jezelf ook zo goed mogelijk informeren, dan is makelaarkosten.nl een goede site om te beginnen.