Hoe je op de oudere dag een vakantiewoning aanschaft

geld lenen voor chalet

Ben je op leeftijd en wil je graag een vakantiehuisje aanschaffen? Dat is zeker mogelijk! Zelfs zonder een groot budget heb je genoeg keuzes om een leuk vakantiehuisje te krijgen. Je kunt dan kiezen voor een wat kleiner huisje, aankloppen bij de bank of andere bedrijven die financieel tegemoet kunnen komen. Geld lenen voor chalet is dus één van de mogelijkheden.

In dit artikel ga ik je vertellen hoe je het aankopen van een vakantiehuis het beste kunt aanpakken.

geld lenen voor chalet

Wat zijn de voordelen van een vakantiehuis?

Het kan verschillende voordelen hebben om een vakantiehuisje te kopen. Misschien word je huidige woning te groot naar je zin. Denk bijvoorbeeld aan je kleinkinderen die ouder worden, een druk leven krijgen waardoor zij minder op bezoek kunnen komen. De extra slaapkamers en opbergruimte heb je dan eigenlijk niet meer nodig.

Een klein vakantiehuisje op een mooie plek in de natuur kan erg gezellig zijn. Tevens hoef je minder te onderhouden, wat handig is als je op leeftijd bent. Het is dan ook een trend onder ouderen te verhuizen naar een kleinere woning of een extra chalet aan te schaffen.

Mocht je zelfs willen wonen in een vakantiehuisje, dan zal het moeten gaan om een recreatiewoning met een bestemmingsplan welke aangeeft dat je er mag wonen. Het voordeel van een extra chalet is echter dat je deze ook kunt verhuren aan toeristen. Op deze manier kun je een mooi passief inkomen verdienen op je oude dag.

Hoe kun je een vakantiehuisje of chalet aanschaffen?

Als je een (tijdelijk) vakantiehuisje wil aanschaffen, kun je een keuze maken uit verschillende mogelijkheden. Als je in het verleden veel geld hebt opgespaard, dan kun je dit nu goed gebruiken om te investeren in je vakantiehuis.

Tevens kun je een hypotheek afsluiten of geld lenen voor chalet. Je kunt dan in gesprek gaan bij je bank, maar er zijn ook speciale geldverstrekkers beschikbaar. Mocht je op zoek zijn naar een chalet in het buitenland, dan kun je daar naar een plaatselijke hypotheekadviseur of naar een filiaal van een Nederlandse bank. In het buitenland zijn namelijk ook vestigingen van bijvoorbeeld de Rabobank. Deze medewerkers kunnen je hypotheek verstrekken. Mocht het niet lukken een vakantiehuis te financieren via een bank of geldverstrekker, dan kun je overwegen meer eigen vermogen in te zetten of de overwaarde van je huidige huis te gebruiken.