Bekijk en vergelijk

Close up woman doing finance at home office with calculate expenses.

Er zijn ontzettend veel aanbieders van verzekeringen. Iedere aanbieder heeft zijn of haar eigen voorwaarden en iedere verzekeraar hanteert een andere premie. Verdiep je daarom in de verschillende aanbieders, voordat je een verzekering definitief afsluit.

Spullen verzekeren

Je bent verhuisd of je hebt net je eigen huisje. De spullen in je huis zijn voor jou ontzettend belangrijk en hebben waarschijnlijk ook een hoop geld gekost. Je wilt niet dat er iets met je spullen gebeurd door bijvoorbeeld een brand, storm of inbraak. Mocht dit onverhoopt toch gebeuren, dan wil je dat jouw spullen goed verzekerd zijn. De spullen in en rondom het huis zijn voor veel mensen dan ook waardevol en daarom kiezen de meeste mensen ervoor om de spullen in en rondom hun huis te verzekeren. Er zijn drie verschillende verzekeringen.

  • De meest bekende verzekeringen voor de spullen in huis zijn waarschijnlijk de inboedelverzekeringen. De naam zegt het al, deze verzekering dekt de ‘inboedel’. Goed om te weten is dat deze verzekering alleen schade aan verhuisbare spullen in en rondom het huis dekt. Zo dekt deze verzekering schade aan bijvoorbeeld een bank, tafel, kast of bed.
  • Daarnaast heb je de opstalverzekering. Met deze verzekering worden kosten gedekt aan vaste spullen in en rondom het huis. Denk hierbij aan de vloer, leidingen of schade aan de keuken. 
  • Tot slot is er de woonverzekering. Deze verzekering is eigenlijk het meest compleet, want eigenlijk is dit een opstal- en inboedelverzekering in een. Deze verzekering dekt dus zowel schade aan verhuisbare spullen als schade aan vaste spullen in en rondom het huis.    

Er is geen goede of foute verzekering. Iedereen heeft een ander belang bij het verzekeren van zijn of haar spullen. Het is dan ook belangrijk om een verzekering te kiezen die past bij jou en jouw wensen.

Er zijn dus veel aanbieders en er is dus ontzettend veel keuze in verzekeringen. Soms zien mensen door de bomen het bos niet meer en weten zij niet welke verzekering het beste bij hun past. Maak daarom gebruik van een vergelijkingssite. Jij vult jouw wensen in en de site gaat voor jou op zoek naar de desbetreffende verzekering bij verschillende aanbieders. Op deze manier hoef jij niet alle sites af te gaan, maar kun je wel in een oogopslag zien welke verzekering het goedkoopste is en welke verzekering het beste bij je past. Dit scheelt niet alleen een hoop tijd, maar ook nog eens een hoop onnodige kosten.