Wanneer kan ik een subsidie kunststof kozijnen aanvragen?

De overheid stimuleert het verduurzamen van koophuizen door middel van subsidies. Zo kun je een subsidie aanvragen voor verduurzaming, milieubescherming en energiebesparing van jouw woning. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld het isoleren van de vloer, het laten plaatsen van dubbel glas, of het aanschaffen van kunststof kozijnen. Het laten plaatsen van kunststof kozijnen is misschien niet iets waar je als eerst aan denkt als het gaat om verduurzamen. Echter is kunststof erg milieubewust materiaal. Je kunt dus ook een subsidie kunststof kozijnen aanvragen.

subsidie kunststof kozijnen

Kunststof is duurzaam

Kunststof kozijnen vergaan niet snel. Ze kunnen namelijk tot wel 75 jaar meegaan. Daarnaast is kunststof een efficiënt en licht van gewicht, wat het een praktisch materiaal maakt. Voor elke kilogram gewicht dat je bespaart met kunststof, is er twintig kilogram minder CO2 uitstoot. Kunststof is in vergelijking met andere materialen een goede zet als het gaat om verduurzaming.

VKG Keurmerk

Overweeg je een subsidie kunststof kozijnen aan te vragen? Het is dan belangrijk dat je de juiste kozijnen uitkiest, bijvoorbeeld met een keurmerk. De Vereniging Kunststof Gevelelementenindustrie (VKG) is een platform voor leveranciers, fabrikanten, dealers en partners wanneer het gaat om kunststof kozijnen. Ze hebben een keurmerk ingevoerd dat de kwaliteit van de kozijnen op zes zekerheden garandeert. Dit zijn zekerheid op kwaliteit, goede afspraken, garantie, gediplomeerde monteurs, kwalitatieve oplevering en waarborgfonds.