Geld besparen?

Je wilt toch niet te veel betalen voor je verzekering? Maandelijks je geld moeten tellen om te kijken of je wel genoeg hebt om al je vaste lasten te kunnen financieren. Dit zijn dingen waar veel mensen niet op zitten te wachten. Tegenwoordig zijn daar goede oplossingen voor op de markt.

Zorgverzekering vergelijkingssites

Zo bestaan er vergelijking websites en bieden de verzekeraars zelf ook goede opties aan. De vergoedingen kunnen per maatschappij namelijk zo erg verschillen, dat het altijd beter is om eerst informatie op te zoeken. Dit biedt een mooi overzicht, maar scheelt ook veel tijd. Deze websites bieden de beste mogelijkheden die bij jou als persoon passen. Op basis van leeftijd, geslacht en postcode worden de eerste schattingen gemaakt. Je kunt tegenwoordig ook jouw huidige zorgverzekering vergelijken en die vergelijken met concurrenten. Verder zijn er nog voldoende mogelijkheden om meer voorkeuren aan te geven, of je bijvoorbeeld fysiotherapie of tandarts meeverzekerd wil hebben. Er zijn ook dingen waar je je nog aanvullend voor wilt verzekeren, zoals medische hulp in het buitenland en brillen en contactlenzen. Je kan jouw verzekering zo uitgekleed of aanvullend maken als je zelf wilt. Vervolgens berekend de website de beste opties voor jou. Aan de hand van die lijst kun je jouw voorkeuren overwegen en uiteindelijk de passende keuze maken.

Overstappen?

Het juiste moment om over te stappen van zorgverzekering is aan het begin van het kalenderjaar. In de aanloop naar deze periode bieden verzekeraars kortingen aan en dit kan je veel geld besparen. Deze aanbiedingen zijn zeker de moeite waard om naar te kijken. Maar let op: zeg je verzekering dan voor 1 januari op en meld je voor 1 februari aan bij een nieuwe.