Hoe vind je de juiste interim controller voor jouw bedrijf?

Een interim controller kan grote voordelen bieden voor jouw bedrijf. Of het nu gaat om het verbeteren van financiële processen, het opstellen van financiële rapportages of het begeleiden van een reorganisatie; een interim controller kan jouw organisatie helpen bij het realiseren van de doelen en ambities. Maar hoe vind je de juiste interim controller voor jouw bedrijf? In dit artikel deel ik een aantal tips om jou hierbij te helpen.

Definieer de opdracht

Voordat je kunt beginnen met het zoeken naar een interim controller, is het belangrijk om de opdracht goed te definiëren. Wat zijn de doelen en eisen van de opdracht? Welke kennis en ervaring zijn vereist? Met deze informatie kun je gericht zoeken naar een interim controller die de juiste kwaliteiten heeft.

Zoek in je netwerk

De juiste interim controller vinden? Netwerken kan enorm helpen bij het vinden van de juiste persoon. Binnen jouw eigen netwerk of brancheorganisatie zijn er vaak mensen die je kunnen helpen bij het vinden van de juiste persoon. Houd daarom je oren en ogen open en vraag ook om tips aan collega’s die al eerder met een interim controller hebben gewerkt.

Maak gebruik van een aanbestedingsprocedure

Een aanbestedingsprocedure is een procedure waarbij je jouw opdracht bekendmaakt bij verschillende interim bureaus. Dit kan een goede manier zijn om snel en gemakkelijk de juiste interim controller te vinden. Het is belangrijk om bij de aanbestedingsprocedure goede selectiecriteria op te stellen, zodat je de juiste persoon selecteert.

Kies voor kwaliteit in plaats van prijs

Het is verleidelijk om te kiezen voor de interim controller met de laagste prijs. Echter, het is belangrijk om te beseffen dat kwaliteit vaak belangrijker is dan prijs. Kijk daarom niet alleen naar de prijs, maar vooral naar ervaring, kwalificaties en referenties van de interim controller. Dit kan je een betere indicatie geven van de kwaliteit van de interim controller.

Maak duidelijke afspraken

Tot slot is het belangrijk om duidelijke afspraken te maken met de interim controller voordat de opdracht begint. Zorg dat de afspraken helder zijn en dat er geen onduidelijkheid bestaat over de taken en verantwoordelijkheden. Zo voorkom je problemen en teleurstellingen gedurende het project.
Bron: www.ditisfeller.nl