5 tips voor de aanschaf van een nieuwe vloer

Ben je van plan een nieuwe vloer aan te schaffen maar twijfel je over alle opties en mogelijkheden? Vraag je jezelf af welke vloer het beste bij jouw woning past? Dat is helemaal niet gek, want een vloer aanschaffen doe je niet zo maar dit is vaak een lastige keuze waar je zeker de tijd voor moet nemen. Want een vloer is prominent aanwezig en is vaak juist de belangrijkste schakel om jouw huis eigen te maken. Dus kies je dan voor een massief houten vloer of juist een makkelijker vissengraat? Een hoop keuzes te maken dus, om je hierbij te helpen hebben wij de 5 beste tips op een rijtje gezet waardoor jij dé perfecte vloer voor in jouw huis kunt kiezen. 

Waar komt de vloer te liggen?

De eerste tip is om eerst een goed te kijken naar waarde vloer komt te liggen. Hoe ziet deze kamer eruit, is er veel ruimte of juist weinig? Heb je bijvoorbeeld een vrij brede kamer, dan kun je kiezen voor een brede vloer. Denk dan aan een brede visgraat of groot laminaat, zie Martijndewitvloeren.nl voor de opties. Hierdoor oogt de ruimte vaak nog net wat groter dan dat hij daadwerkelijk is. Maar is de ruimte waarin de vloer komt te liggen juist niet zo groot of zelfs smal? Dan kun je beter gaan voor een patroonvloer. Hier zit een bepaald patroon in, de beste tip is om dan de vloer in de richting van het licht te leggen, dit zorgt ervoor dat de kamer of ruimte groter of breder lijkt dan dat deze in werkelijkheid is. 

Waar gebruik je de vloer voor?

De derde tip is om van te voren te bedenken waar je de vloer (voor) gebruikt. Heb je bijvoorbeeld een huisdier, veel kinderen of woon je met z’n tweeën. Afhankelijk hiervan kun je gaan bedenken of in overleg gaan hoe de vloer eruit dient te zien en van welke materialen deze gemaakt moet worden. Zo zijn laminaat vloeren geschikt voor wanneer je een sterk vloer zoekt die weinig onderhoud nodig heeft. Zoek je een vloer waar je niet bang hoeft te zijn voor een stootje, dan is PVC bijvoorbeeld een goed optie. Of wil je juist een karakteristieke vloer die wat meer onderhoud nodig heeft? Kijk dan eens naar een massieve vloer van mooi hout.