De effecten van slechte slaap

Het hebben van slaapproblemen kan ernstige gevolgen met zich meebrengen. Niet alleen kan het ervoor zorgen dat je fysiek vermoeid bent, ook kan het op zijn tijd negatieve effecten hebben op je mentale gezondheid.  Er is tijdens een studie onder jongeren bewezen dat slechte slaap bij jongeren kan leiden tot slechter cognitief functioneren en gedragsproblemen. Bij volwassenen kan het soms nog erger tot uiting komen in de vorm van coronaire hartziekte, beroertes, depressie of zelfs dementie. Het is dus van belang dat je slaapproblemen probeert op te lossen. Dit kan je doen bij Ruysdael slaapkliniek.

Een aantal oplossingen

Deze effecten van het hebben van slaapproblemen zorgen voor economische en maatschappelijke kosten maar ook voor persoonlijke problemen. Moeite met concentreren, stemmingswisselingen en hart-en vaatziektes. Het is daarom ook van belang dat er gemiddeld 8 uur per nacht wordt geslapen om het beste voor je lichaam te kunnen zorgen. Dit betekent bijvoorbeeld geen intake van cafeïne, zoals thee, koffie of ijs-tea, drie uur voordat je naar bed gaat. Ook wordt er aangeraden om schermen, zoals televisies en telefoons, met rust te laten een aantal uur voordat je naar bed wilt.

Energieke dagen, rustige nachten

Er zijn tegenwoordig veel opties om slaapproblemen op te lossen. Ruysdael slaapkliniek kan daarbij helpen. Deze slaapkliniek kan helpen bij het stellen van een diagnose en het doorvoeren van een actieplan voor het verhelpen van de slaapproblemen en  -stoornissen. Verschillende slaapklinieken helpen bij problemen met snurken, slaapapneu, slapeloosheid en nog veel meer. Het hebben van een goede slaaprust is cruciaal voor het hebben van een energieke dag. Hoe energieker je overdag bent, hoe beter je zult slapen. Er wordt dan ook aangegeven om overdag zoveel mogelijk te bewegen om een zo’n goed mogelijke slaaprust te kunnen krijgen.