Hypotheekadviseur NHP

overwaarde verzilveren

Als je van plan bent om een huis te gaan kopen alleen of met je vriendin/vriend dan is het handig om vooraf goed te weten wat de mogelijkheden zijn qua prijs, het kan natuurlijk zo zijn dat je een inkomen verdiend die net niet genoeg is voor een hypotheek te kunnen afsluiten bij dat huis maar als je samenwoont heb je meestal 2 inkomsten wen is de kan dus veel groter dat je het huis mag kopen. Het kan soms voorkomen dat je een overwaade hebt. Bij NHP kun je overwaarde opnemen. Als je advies wilt over het kopen van een huis kan je bij de hypotheekadvies NHP terecht, zij zorgen er dan voor dat hun je inkomsten gaan berekenen per jaar en kijken of het mogelijk is dat je een koophuis kan bewonen. Het nadeel van als je alleen woont en je een koophuis wilt is dat je er voor moet zorgen dat je een goed salaris verdient wil je kunnen kopen, ook is het zo dat je de vraagprijs meestal niet veel kan overbieden als je alleen woont en misschien wil je dat huis wel juist heel graag.

overwaarde opnemen

Koop of huur

Veel mensen kopen liever dan dat ze een huis huren, en dat is natuurlijk goed te begrijpen, bij huren gooi je eigenlijk elke maand je geld weg aangezien je er nooit meer wat terugziet. Als je een koophuis hebt kan het zo zijn dat je huis in de loop der jaren juist weer stijgt in de prijs en als je dan gaat verhuizen kun je nog winst maken op je huis.Je betaald dus elke maand hypotheek over je eigen huis.

Voordeel

Een ander enorm groot voordeel van koop is dat je je huis helemaal zelf mag inrichten en aanpassen naar jouw wensen, bij huur moet je hier toestemming voor vragen bij de huurbaas.