In je vrije tijd je eigen hypotheek samenstellen

execution only

Misschien heb je er nooit aan gedacht maar wist je dat je in je vrije tijd zelf een hypotheek kunt regelen? Natuurlijk moet je wel de kennis hebben om dit ingewikkelde financiële product zelf te regelen, de rentevaste periode, het soort hypotheek en je moet zelf bepalen of je NHG wenst voor je hypotheek of niet. Omdat je niet zomaar iets kunt afsluiten en je na moet denken over de toekomst, wordt er gevraagd om een kennistoets af te leggen zodat je over voldoende kennis beschikt voor een execution only.

Voldoende tijd om je hypotheek te regelen

Bepaalde offertes moet je aanvragen, maar deze gelden ook voor een bepaalde tijd. Ben je te laat dan moet je de offertes weer opnieuw aanvragen, het is dus belangrijk om op de deadline te letten van een bepaalde offerte. Vaak geldt een rentepercentage bijvoorbeeld maar voor een aantal weken. Verder ben je vrij om zelf de tijd te nemen om de hypotheek samen te stellen, doe je het in twee avonden of een week dat heb je helemaal zelf in de hand.

execution only

Kies voor de rentevaste periode

Natuurlijk is het verstandig om de rente vast te zetten voor langere periode, als deze een aantrekkelijke tarief is. Tegenwoordig kun je rente 10 of zelfs 20 jaar vastzetten, ook kies je of je een annuïteiten hypotheek wilt aangaan of een lineaire hypotheek. In bepaalde gevallen is het zelfs mogelijk om de rente mee te nemen wanneer je van woning verhuist.