Zorgplicht accountant

Advocaat-inschakelen

Zorgplicht accountant, wil niet meer zeggen dat deze zijn taken volgens bepaalde richtlijnen goed moet uitvoeren. Veel bedrijven hebben zo een persoon in dienst en laten deze de gehele financiële administratie uitvoeren. Voor de ondernemer is dit een geweldige hulp en hoeft zich verder geen zorgen te maken over zijn of haar financiële situatie. Echter heeft zo een boekhouder ook bepaalde verplichtingen. Zo moet hij ervoor zorgen dat alles op tijd wordt aangegeven aan de ondernemer waarvoor hij werkt. Mocht dit niet gebeuren en komt deze ondernemer hierdoor in de moeilijk heden dan heeft deze een erg groot probleem.

Problemen met de zorgplicht accountant

Mochten er ondanks de goede afspraken met jouw boekhouder toch problemen ontstaan, dan is het verstandig om hier een advocaat bij te halen. Deze weet precies welke stappen er wel of juist niet genomen kunnen worden. De grootste vraag die moet worden gesteld, is of de boekhouder wel zijn zorgplicht heeft nagestreefd.

Helaas hebben wij dit ook een tijd geleden meegemaakt. Wij hadden een tijdelijke boekhouder in dienst genomen, omdat onze vaste medewerker een operatie moest ondergaan. In het begin leek het allemaal goed te gaan, maar op een gegeven moment waren wij erachter gekomen dat er bepaalde zaken niet goed werden gedaan. Hierop hebben wij een advocaat ingeschakeld van de Zorgplicht Advocaten. Mede dankzij deze advocaten zijn wij in ons gelijk gesteld en hebben wij de gederfde kosten terug kunnen krijgen.