Is een incassobureau inschakelen lastig?

incassobureau inschakelen

Een incassobureau inschakelen is wat dat betreft een vak apart. Veel ondernemers zitten hier niet op te wachten om dit in werking te zetten. Dit komt omdat mensen dan snel zullen zeggen dat het bedrijf slecht is, terwijl dit helemaal niet zo is. Echter is het betalen van de rekening altijd belangrijk, je het er immers zelf voor gekozen om deze rekening te krijgen toch?

incassobureau inschakelen

Eerst zelf proberen

Persoonlijk ben ik wel van mening dat je eerst zelf moet proberen om de debiteur te benaderen. Indien dit niet lukt of dat je geen gehoor krijgt, dan raad ik je aan om een incassobureau in te schakelen. Zij zullen bij een particuliere debiteur een 14 dagen brief verzenden. Als dit ook geen werking heeft, dan zullen zij de incassoprocedure opstarten. De kosten hiervoor wordt vergoed door de debiteur en bovendien hoef jij hier voor de rest niks meer aan te doen.

incassobureau inschakelen

Zelf heb ik hier helaas vorige week ook mee te maken gehad. Een debiteur die een schitterende keuken heeft gekocht. Alleen is hij vergeten om de rekening te betalen, althans dat wordt gezegd. In de tussentijd werd de keuken alsnog geplaatst omdat wij onze naam hier niet aan willen schaden. Echter zijn wij nu drie maanden verder en nog steeds heb ik geen betaling mogen ontvangen. Laat staan een klein bedrag, zelfs dat blijft uit. Hierdoor heb ik er een bedrijf op gezet die het werk voor mij uit handen gaat nemen.