Meer weten over SEO?

geld lenen zonder vragen

SEO is een populaire term op het gebied van online marketing, maar als jij niet weet wat SEO is dan is dit artikel voor jou bedoelt! We vertellen je in dit artikel namelijk wat SEO is en waarom het nou zo belangrijk is voor een bedrijf. Als jij ook net een bedrijf bent begonnen dan is het handig om via www.positivedigits.com meer informatie te verkrijgen. Dit zijn professionals op het gebied van online marketing!

SEO

De volledige term is search engine optimalisation en SEO is daar de afkorting van. In Nederland gebruiken we echter vaker SEO of zoekmachine optimalisatie. Maar SEO is een grotere term voor een aantal andere handelingen. Onder linkbuilden verstaan we namelijk de handeling van het plaatsen van linkjes op het internet. Deze linkjes linken naar een bedrijf, zo wordt er zoekmachine optimalisatie bereikt. De linkjes kunnen verschillende vormen aannemen, zo kan de linkje op een startpagina geplaatst worden, op een pagina van een website waar er een partnerschap mee is of in een blog.

Waarom is SEO belangrijk voor een bedrijf?

Als je bedrijf een website heeft dan noemen we dat een online aanwezigheid, maar om ervoor te zorgen dat potentiële klanten op die website komen heb je onder andere SEO nodig. Dit komt, omdat er op het internet tientallen bedrijven te vinden zijn en deze bedrijven worden meestal altijd gevonden via google. Google is een zoekmachine en zoals we al eerder gezegd hebben betekent SEO, zoekmachine optimalisatie. Wanneer er in Google gezocht wordt naar een bedrijf geeft google een lijst met resultaten weer. Deze staan in een bepaalde volgorde en worden weergegeven per tien per pagina. Voor veel bedrijven die SEO hanteren is het doel om in de top 10 te komen. Zo vindt een potentiële klant het bedrijf al op de eerste pagina en is de kans op een verkoop groter.